Srpski Engish
Univerzitet "Džon Nezbit" Fakultet za menadžment Zaječar
Fakultet za menadžment Zaječar
  Srbija, 19000 Zaječar, Park šuma Kraljevica bb, tel/fax +381 19 430 800, info@fmz.edu.rs
   
 
 VestiECDL 
Reč dekana Prof. dr Dragan Mihajlović
 
Poštovane i drage kolege,

Dobrodošli na Fakultet za menadžment u Zaječaru, sastavni deo prestižnog Megatrend univerziteta u Beogradu.
Fakultet za menadžment je osnovan 1987. godine i ove godine slavi 16. godina uspešnog rada i postojanja.
Osnivač fakulteta je prof.dr Mića Jovanović, poznati i priznati evropski i svetski stručnjak iz ekonomije i menadžmenta, rektor Megatrend univerziteta, dobitnik velikih svetskih priznanja za razvoj visokog obrazovanja u Srbiji i Evropi.
Fakultet za menadžment danas ima visoko mesto u obrazovanju, jer na savremenim i modernim studijskim programima studira 1500 studenata.
Potvrda dobrog rada je svakako i priznanje dodeljeno od strane Internacionalnog naučnog komiteta "EDUINIVERSAL OFFICIAL SELECTION" kojim je Fakultet svrstan  među 1000 najboljih fakulteta menadžmenta i biznisa u svetu i priznanje Grada Zaječara, godišnja nagrada za sveukupni doprinos u razvoju grada i opštine.

Savremeni studijski programi iz oblasti menadžmenta kao moderne naučne discipline, ekonomije i upravljanja svim vrstama resursa čine garanciju uspešne profesionalne i životne karijere nakon završetka studija i sticanja diploma.

Ove školske godine pripremili smo četiri studijska programa i to:
  • Osnovne strukovne studije menadžmenta i biznisa
  • Osnovne akademske studije menadžmenta
  • Master akademske studije menadžmenta
  • Doktorske studije menadžmenta prirodnih resursa
Studijski programi pored toga što studentima daju široka znanja iz oblasti savreme ekonomije i menadžmenta, daju mogućnost da se svi ambiciozni studenti mogu aktivno uključiti u nastavno i naučno istraživački proces i zajedno sa nastavnicima i saradnicima mogu učestvovati u izradi i implementaciji naučno istraživačkih i razvojnih projekata.
Najuspešnijim studentima se nakon završetka studija pruža mogućnost zapošljavanja i daljeg usavršavanja.

Za realizaciju studijskih programa zadužen je iskusan i stručan nastavni kadar, koji svojim bogatim iskustvom i rezultatima ugrađenim u nauci i struci, predstavlja garanciju da će studenti tokom  studija dobiti najnovija saznanja iz oblasti ekonomije i menadžmenta, i da će pod njihovim nadzorom biti uspešno osposobljeni da jednog dana i sami postanu deo tog procesa, kao i sve dosadašnje generacije diplomiranih koje pronose ime Fakulteta širom Srbije i u inostranstvu, radeći uspešno na mnogobrojnim i različitim poslovima u struci i nauci na svim nivoima složenosti i odgovornosti.

I ostale službe fakulteta su u funkciji uspešne realizacije studijskih programa, kao i poslovni prostor u savremeno opremljenoj zgradi u Park šumi ,,Kraljevica“, u kojoj je smešten amfitetar, slušaone, računarska laboratorija, studentska služba, biblioteka sa preko 3600 stručnih knjiga, skriptarnica, studentski klub, dekanat, kabineti nastavnika i saradnika.          Svim studentima želim puno uspeha.
 
   
Copyright © 2005-2015, FMZ, all rights reserved